Lizz Kok: Ons Grand Prix-debuut komt er aan!

Zondag 18 december 2022

De bron van dit interview is De Hoefslag. Via deze link lees je het hele interview op hun website.

Lizz Kok wist op haar laatste Intermediaire II-wedstrijd op de tweede plaats te eindigen. In Deurne reed ze haar Rimbaud (v. Ramses XII) naar 65,07%. 

Wedstrijdpaard

“Ik was super blij, het was een hele fijne proef”, steekt Lizz enthousiast van wal. “Hij scoort op het constante beeld en de stille aanleuning. We maakten alleen een fout in de eners, ik kwam zelf iets te hard in waardoor we er niet vlekkeloos door kwamen. Voor het binnenkomen en de uitgestrekte draf kregen we hoge cijfers, en de pirouettes waren al een stuk beter dan de vorige keer. Ik was heel tevreden en Rimbaud doet er in de ring echt een schepje bovenop. Ik heb nooit het gevoel dat hij me in steek zal laten, het is een enorm fijn wedstrijdpaard.”

Prettig totaalbeeld

“Het is best een moeilijk niveau om foutloos te rijden. We kwamen er wel heel vloeiend doorheen en hij bleef heel constant. Qua totaalbeeld is het fijn om naar te kijken. De juryleden schreven dat ze het goed gereden vonden, maar dat we nog meer afdruk mogen laten zien in de piaffe en passage. Ik moet dan zelf er nog iets meer aan gaan rijden in de ring”, vertelt Lizz.

Overstap naar de Grand Prix

Twee jaar geleden kocht Lizz de nu dertienjarige Rimbaud die eerder Grand Prix liep in Estland. “Toen ik hem net had hebben we eerst even doorgetraind. Dit was onze laatste Intermediaire II-wedstrijd en begin volgend jaar wil ik de overstap maken naar de Grand Prix. Het was een mooie afsluitende wedstrijd en ik hoop volgend jaar ook weer leuke wedstrijden te kunnen rijden.” Lizz lest naar volle tevredenheid bij Joyce en Marcel Sterrenburg. “We trainen al heel lang samen en dat gaat nog steeds super goed. Rimbaud is een heel fijn leerpaard die alle oefeningen goed beheerst. Ik kan enorm veel van hem leren en hij wordt op wedstrijd alleen maar fijner. Het is een heel machtig gevoel om met hem de ring binnen te rijden.”

Opvolger

“Ik wil zeker thuis het gevoel hebben dat we er klaar voor zijn en daarom heb ik hem nog een aantal keer Intermediaire II gestart. Rimbaud is een heel lief en nuchter paard en ook op een best wel kijkerige accommodatie als Deurne kan ik hem vertrouwen. Hij blijft heel geconcentreerd zijn werk doen en loopt altijd vrolijk met de oortjes er op. Naast Rimbaud heb ik ook nog Gucci (v. Rousseau) voor de subtop. Zelf heb ik ook nog een hele leuke zesjarige genaamd Let’s Dance TN (v. Rousseau) waar ik volgend jaar de subtop mee in wil. Die zie ik als opvolger voor Rimbaud en hij is wel mijn favoriet. Hij heeft heel veel go en laat al heel veel aanleg en talent zien. Daarnaast is het echt een mensgericht paard die voor mij door het vuur gaat. Ik heb mijn laatste wedstrijd van het jaar met Rimbaud heel fijn afgesloten en ik hoop volgend jaar mijn droom waar te maken: Grand Prix rijden!”

lizz-kok-dressage-grand-prix-debuut