Aangenaam!

Over Lizz Kok

Welkom op mijn website. Leuk dat je een kijkje neemt en meer over mij te weten wilt komen.

Jong geleerd..

Vanaf mijn zesde kan ik mijn leven zonder paarden niet meer voorstellen

Hoe het allemaal begon

Van jongs af aan

Mijn naam Lizz kok, geboren in 1993 en afkomstig uit het dorpje Naaldwijk. Sinds een aantal jaar woon ik nu in Asten-Heusden in Noord-Brabant waar ik met mijn paarden gestald sta.

Ik ben begonnen met paardrijden toen ik 6 jaar oud was. Samen met mijn moeder ben ik een kijkje gaan nemen op de manege bij ons in de buurt en vanaf toen kan ik mijn leven zonder paarden niet meer voorstellen. Toen ik 10 jaar oud was kreeg ik mijn eerste pony Zanora. Zanora was toen 16 jaar en zat in het B kader met Romy Peijen dus dat was voor mij een super pony om alles op te leren. Helaas kreeg ze snel een blessure wat steeds terug kwam en zijn we tot het M2 gekomen. We zijn nog wel een paar keer naar de Zuid-Hollandse kampioenschappen geweest en het NK. Zanora is toen naar een rusthuis gegaan en heeft daar nog heel wat jaren met vriendjes op de wei gelopen. We zijn op zoek gegaan naar een 2e pony, toen kwam Charmeur op ons pad. Met hem was ik begonnen in het M1 en heb hem tot het Z2 gereden, daarna is hij verkocht. Alle klasses die we doorlopen hadden waren we kringkampioen en we hadden mooie resultaten op de Zuid-Hollandse kampioenschappen. Ook hebben we nog deel uit mogen maken van de lessen het rabotalentenplan, dat was een super mooie ervaring.

Mijn eerste paard

De volgende stap

Toen ik 17 jaar was kwam mijn eerste eigen paard Undercover. Hij is ondertussen al 9 jaar in mijn bezit. We zijn begonnen in het Z2 wat heel moeizaam ging, hij was heel heet en kon behoorlijk kijkerig zijn wat op het begin zeker niet mee viel. Gelukkig is hij door de jaren heen wat ouder en wijzer geworden en hier heb ik ook heel veel van geleerd. Samen zijn we alle klassen doorlopen en ondertussen starten we nu intermediare 2. We hadden allebei nog geen ervaring, dus vind het extra leuk dat we dit samen bereikt hebben.

Omdat het met Undercover wat moeilijker was dan gehoopt hadden we Wizz gekocht als leerpaard. Wizz had lichte tour gelopen met Rosan Regtien, van hem kon ik heel veel leren waardoor het met Undercover ook weer makkelijker werd. Wizz was een super lieve mooie schimmel en echt een ideaal leerpaard. Met hem heb ik leuke wedstrijden gereden tot en met de intermediare 1 en een 6e plaats behaald op het NK bij de youngriders. Na 2,5 jaar een hele mooie tijd gehad te hebben is hij verkocht naar Amerika waar hij nu weer PSG loopt.

Na de middelbare school wist ik eigenlijk wel zeker dat ik verder wilde in de paarden. Ik heb de Masterclass in Deurne gehaald en in die periode op verschillende stallen stage gelopen. Toen ik klaar was met mijn opleiding heb ik nog 2 jaar bij Dressuurstal van Baalen gewerkt en nog op een handelsstal om wat ervaring op te doen, daarna ben ik voor mezelf begonnen.

Een aantal van mijn paarden

Nougat

Nougat

Glock’s Total US x Valdez
Kind of Magic

Kind of Magic

Sorento x Jazz
Narinko

Narinko

Ebony x Rousseau

Kom met me in contact

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Kom gerust eens langs. Zie hoe de paarden gestald staan en hoe zij getraind worden.